Ira Bulić mlada je zagrebačka umjetnica, široj je publici najpoznatija po svojim neobičnim ilustracijama izmaštanih hibridnih bića koja su lijena, umorna, gladna, mamurna ili na pola spavaju. Ira je na Akademiji likovnih umjetnosti završila Odsjek za animirani film i nove medije, do sada je radila na brojnim animiranim filmovima, a autorski je napravila i nekoliko animiranih glazbenih spotova od kojih se izdvajaju oni za Fila Tilena i Mikija Solusa. Ovi glazbenici obožavaju njena bića koja odolijevaju učmaloj svakodnevici, i bili su oduševljeni radom s multitalentiranom umjetnicom.

“Fan base” Ire Bulić je velik, a još je kao dijete oduševljavala odrasle svojim crtežima koji se, nevjerojatno ali istinito, ne razlikuju drastično od onih koje izrađuje danas. Naime, Ira Bulić pronašla je svoj stil vrlo rano, crpeći inspiraciju iz ljubavi prema životinjama, kako uobičajenim kućnim ljubimcima, tako i onim manje tradicionalnim. Tako se znalo dogoditi da puž koji se našao u zelenoj salati kupljenoj na tržnici, završi kao ljubimac u terariju, a kasnije postane lik neke od Irinih ilustracija.

S obzirom na to da su ju mnogi molili da im nešto nacrta, kako bi udovoljila sve većem broju poklonika, pokrenula je label Nisam Tapir pa je sada moguće kupiti majice, šalice, torbe i razne druge artikle s Irinim neobičnim stvorenjima koja jedu gitare, na malešnim krilcima lepršaju dok se bezobrazno cerekaju, imaju ekstremitete na mjestima na kojima to ne bi nitko očekivao i općenito svojom neodoljivošću izmamljuju osmijeh na usta čak i velikim mrgudima.

Osim što ju crtanje strašno zabavlja, Irina umjetnička karijera cvjeta i na području animacije. Još 2010. Godine radila je kao animatorica i fazer na filmu “Sotonin sin”, a godinu kasnije radila je na nagrađivanom naslovu kultnog autora Gorana Trbuljaka “Oni žive noću”. Održala je i nekoliko samostalnih izložbi, redovito izrađuje vizualni identitet za KSET, a kako bi se i sami uvjerili u njenu originalnost, samo u internetsku tražilicu upišite Nisam Tapir. Osmijeh vam je zagarantiran.