Zagrebačka multidisciplinarna umjetnica koja djeluje pod pseudonimom OKO, više ne taji svoj pravi identitet. Na početku je javnosti bila poznata samo kao OKO, a sada znamo da je ona Marina Mesar, jedna od najsamozatajnijih ali i najtalentiranijih umjetnica svoje generacije. Ova osebujna umjetnica živi na relaciji London – Zagreb, no putuje svugdje po svijetu gdje ju poslovi odnesu.

Najveći dio publike često je gledao njene radove na zagrebačkim ulicama ne znajući tko stoji iza fantazmagoričnih prizora koji često prikazuju ljude sa životinjskim glavama. Ta bića djeluju zapravo vrlo stvarno, često imaju zamišljen i pomalo zabrinut izraz lica i izazivaju pozornost promatrača, uvlačeći ih u poseban svijet koji je u isto vrijeme i čudesan i zastrašujuć. Kada je riječ o životinjama, OKO voli crtati ptice jer one simboliziraju slobodu, ali zanimljive su joj i zbog jednog drevnog vjerovanja koje je ju je inspiriralo, a prema kojem upravo ptice prenose dušu nakon što tijelo umre.

Izložba koju je prije nekog vremena imala u prostoru Francuskog paviljona u Zagrebu, zvala se “OKO: Exquisit growth”. Na njoj je izložila sedam objekata kojima preispituje ljudski život, u skladu sa “Sedam razdoblja ljudskog života” Williama Shakespearea. Za Muzej suvremene umjetnosti izradila je začudan mural, a Victoria and Albert Museum u Londonu svojevremeno je pokrenuo inicijativu popularizacije street art scene pa je bilo neizbježno da se OKO pojavi sa svojim radovima i u tom reprezentativnom prostoru. Naime, ona je s još dvadesetak umjetnika bila odabrana da izlaže u sklopu programa Friday Late – Hackney Wick Takeover, a publika je oduševljeno reagirala na njene ljude-jelene, labudove, ptice-ljude i ina fantastična izmaštana bića.

Na upravo održanoj manifestaciji Osječko ljeto kulture održala je predavanje i Street Art radionicu: Sticker kultura, u suradnji s Julius Meinlom u sklopu projekta #PoetryForChange izradila je jedinstvenu skulpturu ptice nazvanu ‘Silent Messenger’, a u Londonu u kojem najčešće boravi nedavno je sudjelovala na izložbi 426m2 The Southbank Show.