Željko Badurina, osebujni umjetnik srednje generacije, jedan je od onih čiji se profili na društvenim mrežama obavezno prate iz nekoliko razloga. Onaj glavni razlog je taj što ovaj diplomant s grafičkog odjela Akademije likovnih umjetnosti na njima objavljuje cinične i urnebesno duhovite fotomontaže koje na britak i kirurški precizan način seciraju kulturnu, političku i društvenu scenu, ponajprije onu domaću, ali i svjetsku.

Badurina je pronašao savršen recept za miješanje visokoparne umjetnosti i svakodnevnog života na društvenim mrežama, a pomaknuti pogled na svijet kao takav rezultira presmiješnim tekstualnim i fotografskim komentarima s kojima se nitko drugi ne može usporediti. Ovaj projekt na društvenim mrežama nastao je kao logičan nastavak jednog drugog kojeg je započeo 2005. Naime, tada je osmislio projekt Mail art nazvavši ga dvosmisleno: “POST ART”. Svojim je “pretplatnicima” redovnim tjednim ritmom poštom slao pomno osmišljene razglednice koje su komentirale razne suvremene fenomene u sferi vizualne kulture i društvenog života. Bavio se potrošačkim društvom, masovnim medijima, manifestacijom kiča na mnogobrojnim razinama društva. Koristeći ready-made i pop art, Badurina ih isprepliće i/ili okreće naglavačke, a sve opet djeluje kao da su radovi izvađeni iz svakodnevice, kao da nisu rezultat marno konstruirane intervencije.

Komentirajući brojne političke izbore, Badurina tako stvara svojevrsni plakat na kojem se diskretno osmjehuje uz slogan “Ništa vam ne mogu obećati”, vlastoručno ga potpisujući. Ironizirajući iskrenost političara Badurina je savršeno jasan i čitak, njegove poruke i komentari očiti su odmah, i upravo tu leži jakost njegovog umjetničko- satiričkog habitusa. Sve oko njega podložno je interpretaciji i reinterpretaciji, montaži, rekonstrukciji i propitivanju. Iako bi netko u prvi mah mogao pomisliti da je riječ samo o nekom liku koji je vješt u Photoshopu, Badurinini radovi puno su slojevitiji od nekih naoko sličnih čije vizualne dosjetke imaju vrlo ograničen rok trajanja i nemaju apsolutno nikakvu umjetničku vrijednost. Sprdajući se i s neizbježnim društvenim mrežama, Badurina poručuje “I vaš lajk je bitan”, a ne treba čuditi što se jedna od njegovih zadnjih izložbi zvala “Lajk end šer”.